середу, 8 лютого 2017 р.

    Рубрика "Великобританія. 100 найцікавіших фактів".
     92.  Фортеця Тауер знаходитьсяу Лондоні, на узбережжі річки Темзи. Це одне з найдавніших будівель Англії. За свою довголітню історію Тауер встиг побувати палацом, фортецею, в'язницею, обсерваторією, зоопарком, монетним 
двором, арсеналом, сховищем коштовностей англійської корони, а також місцем, привабливим для туристів, що приїжджають
 з усього світу.

     93.Спеціальна охорона в Тауері виникла в 1485 році. Палацову варту фортеці прозвали біфітерамі (від англійського «beef», що означає «яловичина») за те, що навіть у найбільш важкі для країни роки раціон бравих охоронців Тауера включав в себе солідну порцію м'яса. Тим самим англійська монархія забезпечувала себе надійними захисниками.
    
 94. У Тауері служить палацовий «рейвенсмастер» (доглядач воронів), в обов'язки якого входить турбота про зграї воронів, що мешкають на території фортеці. Древня легенда свідчить: якщо ці чорні птахи покинуть Тауер, то Великобританію спіткає нещастя. Для того щоб ворони не відлітали, їм підрізають крила. 
     95.У фортеці знаходяться скарби Британської імперії. Їх охороняють спеціальні доглядачі. Відвідувачі отримали можливість милуватися королівськими коштовностями з XVII століття. Серед знаменитих прикрас - найбільш великий в світі оброблений діамант, Кулліан I.






Немає коментарів:

Дописати коментар